D.O.S.C. 75 jaar in 2023 – bestaat jeugdvoetbal dan nog?

Waar gaan we naartoe met de D.O.S.C. jeugdvoetbalafdeling?

Dat is best een lastig thema. De jeugdteams worden zelfstandig gerund door de jeugdtrainer/coaches, vaak ondersteund met een ouder als leider (v/m), ook wel de teammanager. Wat kan de DOSC TC daar aan toe voegen?

Nou, misschien is het zetten van een stip aan de horizon een idee. Het TC Beleidsplan is er al. Kunnen we al verder kijken?

Een op persoonlijke titel poging om eens te bediscussiëren met elkaar.

In 2023, bij het 75-jarige bestaan van de omnivereniging D.O.S.C., wil de afdeling voetbal, over een van de best georganiseerde en aansprekende jeugdopleidingen van de regio beschikken, gelijk SCHC in Bilthoven is voor de hockey jeugd. Waarbij het jeugdkader gesteund is door de KNVB en grotendeels KNVB Academie gediplomeerd of DOSC gecertficeerd. Met een nauwe samenwerking FC Utrecht RAC, dat twee richtingen opgaat. Met de standaard jeugdteams die allemaal minimaal op 1ste en hoofdklasse niveau uitkomen. Met volwaardige Junioren en Pupillen meidenteams.

Een jeugdvoetbalafdeling waarbij alle andere jeugdteams (=breedtesport) met passie, plezier en kunde worden geleid door sportieve moeders en/of vaders, vanaf de ATG, via de mini-pupillen tot en met O19 teams. Waar met moderne middelen & kennis voor elk jeugdteam wat te halen is. Waar de jeugdvoetballeden veel langer lid blijven (en dus blijven sporten), dan gebruikelijk bij andere sporten / verenigingen en gebruikelijk voor hun leeftijd (>14 jaar).

Haalbaar? Doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *