Project HJO

D.O.S.C. TC – volgende stap in jeugdvoetbalafdeling HJO, Hoofd Jeugdopleiding

Den Dolder, woensdag 4 juli 2018Bericht vanaf DOSC Website

De TC heeft een nieuw vorm te geven rol voor komend seizoen georganiseerd: Hoofd Jeugdopleiding, HJO. Het is een volgende stap in de gedeelde langjarige ambitie om één van de beste en meest attractieve jeugdsportafdelingen in de regio te realiseren bij het bereiken van ons 75-jarig bestaan in 2023.

Als kwartiermaker voor deze nieuwe rol, zal Basjan Mol het komend seizoen de opleiding HO-C bij de KNVB Academie gaan volgen, om op die manier ook externe kennis naar DOSC te brengen.

In het nieuwe seizoen zullen 3 thema’s speciale aandacht krijgen vanuit dit DOSC TC Jeugdopleidingen initiatief.  Je ziet deze 3 thema’s vertegenwoordigd door de DOSC-ers op de bovenstaande foto.

Dennis van der Veer (trainer/coach JO10-1) met zijn beide zonen Tygo en Mitchell staan symbool voor de DOSC Speelwijzeontwikkeling bij een reeks van jeugdteams. Wat vinden we belangrijk als voetbaltechnische uitgangspunten?  De in voorbereiding zijnde JO08 t/m JO10 circuittrainingen is een uiting hiervan. Maar er is meer. Daarover in augustus en september. Overigens over Dennis zelf: hij heeft dit seizoen zijn KNVB Pupillentrainers diploma behaald.

Marc Schussler (trainer/coach JO12-2) met zijn zoon Jerom staan voor de DOSC Praktijkbegeleiding die we gaan uitbreiden naar onze belangrijke breedtesport jeugdteams. PB-ers op het veld, samen met die inmiddels bijna 60 sportieve enthousiaste ouders van die jeugdteams. Over Marc zelf: hij heeft onlangs het KNVB DOSC JV-TC certificaat uitgereikt gekregen, na 5 mooie cursusavonden. Dit samen met nog 20 andere DOSC-ers. Er komt een vervolg daarop, dat is zeker.

Danielle Klinge met haar sportieve dochter Zara (speelster van het nieuwe JO14-1) staat symbool voor een nadrukkelijk wens: een flinke toename van het aantal nieuwe DOSC Voetballeeuwinnen.  Danielle is één van die betrokken ouders, zoals we om ons heen zien. We gaan haar vragen mee te helpen,  daar waar het kan,  in het groeiactieplan voor meer voetballende meiden bij DOSC. Zara zelf heeft eerder het KNVB Jeugdplan Nederland (JPN) talentontwikkelingsprogramma mogen volgen. Zij was niet de enige speelster van DOSC die deze eer te beurt viel. Alles is dus mogelijk; zeker nu we nog aan het begin staan van een hopelijk levendige meidenvoetbal afdeling. Kom erbij! Doe mee!

Verder zie je Dennis de Jager de handdruk geven. Hij maakt de overstap van de TC naar het voetbalvoorzitterschap van onze club. Dennis en Basjan staan model voor de goede onderlinge samenwerking in het gehele kader, waarin de leeftijdscoördinatoren een onmisbare schakel vormen.

In een apart bericht komt de DOSC TC o.l.v. Paul Rondeel met informatie over haar complete TC, met nieuw lid Lars Luksen en nieuws van het scoutingsfront  Cock Vis, over o.a. het zgn. DOSC D.O.P., dat staat voor Doorgroei Ontwikkel Programma. Met het D.O.P. gaan we jeugdspelers die structureel boven het spelniveau van hun eigen team uitkomen, een mini-stage, als extra, van 4 weken bij een ander uitdagend DOSC jeugdteam aanbieden, zo is het plan.

Maar voor nu deze themafoto, deze mensen bijelkaar , omdat het een nieuwe rol is, Hoofd Jeugdopleiding, HJO.

Tot slot. Uiteindelijk, zeker en vast, is dit al bedoeld, om alles wat we bedenken & doen in het grote voordeel zal zijn voor diegene voor wíe we dit doen: de stoere en sportieve DOSC voetbaljeugdspeler, onze hoofdrolspelers, waarvan je er 4 (uit meer dan 500) ziet op deze foto!

Meer weten over het HJO initiatief? Zoek contact met Paul Rondeel of Basjan Mol (BMoVoetbal@kpnmail.nl – blogjes & publicaties www.basjanmol.com/voetbal (o.a. over Winnen & Verliezen)).

DOSC in beeld met hoofdrolspelers: de 4 DOSC Jeugdvoetballers